HockeyBaas wordt TalentEmpowerment

Oprichters van TalentEmpowerment Bertram Veen & Laurens Matla praten over de ontwikkelingen binnen TalentEmpowerment (en de stap vanuit HockeyBaas), de volgende stappen en de ambities voor de toekomst.

TalentEmpowerment: Road2Tokyo
Het afgelopen jaar ging als een sneltrein voorbij. TalentEmpowerment is een nieuwe fase ingegaan. Waarbij het in eerste instantie nogal zoeken was hoe het allemaal precies in elkaar zou steken, is het nu duidelijk wat ze willen en waar ze precies mee bezig zijn en waar we naartoe gaan. TalentEmpowerment heeft een concreet programma voor de topsporters klaar liggen; een programma dat inmiddels voor vele topsporters zijn kracht bewezen heeft. Er sluiten steeds meer bedrijven aan, waardoor TalentEmpowerment in de mogelijkheid wordt gebracht om het aantal topsporters uit te breiden. Wij kijken erg tevreden en met trots terug op de afgelopen twee jaar. 

Geen dag is hetzelfde als ondernemer. Verwachtingen komen nooit helemaal uit. Het is altijd net even anders. Je hoopt natuurlijk dat het heel snel en makkelijk groeit, maar als je eenmaal onderweg bent kom je er ook wel achter dat allemaal niet zo makkelijk gaat. Het is heel leuk om te zien hoe het zich uiteindelijk ontwikkelt. Het is heel gaaf dat we na de officiële kick-off, twee jaar geleden, al heel veel mooie dingen hebben kunnen doen voor de sporters. Dat is precies ook de reden dat we dit zijn gaan doen.

Nu het Road to Excellence programma voor de topsporters goed in elkaar steekt is het tijd voor de volgende stappen. Het aankomend jaar lopen er een aantal nieuwe projecten. Ten eerste zal het aantal sporters toenemen tot 25 sporters in 2019. Hierbij wordt sterk ingezet op een zo breed mogelijke talentenpoule uit verschillende sporten; we merken namelijk dat de behoefte naar aanvullende begeleiding niet alleen in het hockey speelt, maar ook in andere sporten. Juist in individuele sporten is nog een hoop te winnen.

Het aankomende jaar
Het aankomende jaar zal de focus liggen op het verbeteren van het programma, met twee speerpunten: het verbeteren van het aanbod voor de sporters en de opleiding van de coaches door middel van een Coach-de-Coach Programma. Hierover volgt binnenkort meer informatie. 

Daarnaast zal ook richting de (potentiële) Supporters continu gekeken worden hoe het aanbod verbeterd kan worden. Er wordt gewerkt aan nieuwe concepten en events, een uitdagend en inspirerend programma voor het Olympisch jaar, en in samenwerking met onze partners gaan we meerdere ontwikkelingsprogramma’s ontwikkelen. Dit alles met als doel om het bedrijfsleven maximaal bij de Road2Tokyo te betrekken, en kruisbestuiving tussen topsport en bedrijfsleven maximaal te faciliteren.

Het belooft weer een mooi jaar te worden; de Road2Tokyo ziet er voor TalentEmpowerment net zo uit als voor de sporters. Vol met mooie uitdagingen en gave hoogtepunten. Via onze website houden we jullie nauw betrokken bij de ontwikkelingen.

 HockeyBaas wordt TalentEmpowerment
De bovenstaande veranderingen hebben ons ook doen besluiten om onze oude naam HockeyBaas per direct om te zetten in TalentEmpowerment. TalentEmpowerment staat, zoals de Engelse vertaling ook uitlegt, voor het motiveren, supporten en faciliteren van talent. Een kleine verandering aan de buitenkant, maar een grote verandering intern in onze strategie en aanpak.

Lees onze andere blogs:

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

  Ex-topsporters zetten zichzelf in voor de volgende generatie talenten   Als topsporter ben je nooit klaar met trainen en kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe technieken die je kunt leren, vaardigheden die je kunt verbeteren en...

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

  Van 23 juli tot en met 4 augustus 2020. In die periode zouden de Olympische Spelen in Tokio plaatsvinden. In aanloop naar deze Olympische Spelen organiseerde TE  in samenwerking met Peter Heerschop en Viggo Waas een theatertour over “De Weg naar de Spelen”...

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is de basis onder elke prestatie. En dat geldt zowel binnen de sport als binnen het bedrijfsleven. Voor de sporters van TE is het daarom extra belangrijk dat zij goed op hun slaap letten. “In bed win je immers de Tour de France” zoals Joop...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!