Teamoverzicht

Founders

Bertram Veen

“Elke sporter in Nederland verdient de begeleiding die nodig is om het maximale eruit te halen. Daarom vind ik het gaaf om daar elke dag mee bezig te zijn. Er zijn namelijk nog genoeg talenten in Nederland die niet over de juiste begeleiding beschikken. Als jong voetballertje had ik ook de ambitie om professioneel sporter te worden. Helaas beschik ik niet over de sportgenen die mijn zusje Marijn Veen wel heeft. Maar toch ben ik op een blauwe maandag Nederlands Kampioen schoolvoetbal geworden en maakte ik de beslissende goal in de finale. Dat gevoel staat me nog erg bij en komt elke keer weer naar boven als Marijn en de andere sporters van TE iets moois laat zien op het veld, op het water of op de fiets.”

Laurens Matla

“Drie jaar geleden met TalentEmpowerment begonnen, zijn we nu nog steeds elke dag bezig om het aanbod voor de sporters te optimaliseren. Hun succes is ons enige doel. Zelf ben ik ook een fanatieke sporter, zij het op een iets ander niveau dan mijn “kleine” zusje Frédérique. Mijn mooiste sportmoment is dan ook niet een titel in de 4e klasse zaterdag, maar een titel van Fré, en wel te weten het WK in Londen, in de zomer van 2018. In een afgeladen stadion vol Engelsen, het Nederlands Team en je kleine zusje daar een titel te zien winnen, is ongelofelijk. Dat ik aan haar ontwikkeling, en de ontwikkeling van de andere sporters, een bijdrage mag leveren is een ontzettend mooie job.”

Programma Managers

Eva Koenders

Al op mijn 17e wist ik dat ik mij bezig wilde houden met mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Toen wist ik nog niet dat ik dat letterlijk op het hoogste podium zou gaan doen. Sinds 2009 begeleid ik topsporters als coach in persoonlijke én maatschappelijke vraagstukken. Het mooiste is de innerlijke drijfveer en nieuwsgierigheid van deze doelgroep. In alles beter willen worden, willen leren & groeien. Dat kenmerkt ook de coaches die ik bij TE begeleid. Als ‘coach van de coaches’ geef ik mijn kennis en ervaring op gebied van coaching graag weer door. Zodat uiteindelijk de sporters het beste uit zichzelf kunnen halen. Naast programmamanager bij TE begeleid ik sporters in de transitie van sport naar werk voor het programma TeamNL@Work van NOC*NSF en heb ik een eigen coachpraktijk

Birgit Lempers

Met grote passie zet ik al vanaf 2005 mijn ervaring en kennis in om talenten en topsporters te ondersteunen op maatschappelijk en persoonlijk vlak. Naast het vinden van de juiste balans tussen topsportcarrière en maatschappelijke carrière, daag ik hen ook uit om na te denken over hun leven na(ast) de topsport. Het hele proces om van talent naar topsporter door te groeien, is ook herkenbaar voor de coaches van TE. Naast Lisa en Eva ben ik ook programmamanager, wat inhoudt dat ik coach ben van een paar TE coaches. De doelstelling hiervan is om onze sporters in meerdere opzichten te laten groeien.
Ook begeleid ik vanuit mijn eigen coachpraktijk het programma TeamNL@Work van NOC*NSF sporters in de transitie van sport naar studie of werk.

Lisa de Bruin

Met hart en passie voor sport, psychologie en coaching is de cirkel met Talent Empowerment voor mij rond. Als jeugdtopsporter in squash voelde ik al dat ontwikkeling van mensen mij enorm veel energie gaf. De studie psychologie was dan ook een goede keuze. Groeien, ontwikkelen en beter worden in wat je doet, dat gun ik iedereen! Nu, 10 jaar na mijn studie en inmiddels een ondernemer in HR, coaching en sport, geniet ik daar nog steeds van. Zelf voelde ik een enorm gat nadat ik was gestopt met squash. Wie ben ik nog meer? Wat wil ik? Wat kan ik en wat is mijn toegevoegde waarde? Dit waren, en zijn nog steeds, hele relevante vragen en is een Expeditie op zichzelf. Dat ik nu oud-topsporters mag helpen in de transitie van sporter naar coach vind ik dan ook een hele eer! Talent Empowerment kan iets voor jou betekenen in elke fase van jouw carrière. Als jong talent, als topsporter én als oud-topsporter. Dat is toch fantastisch?

De Coaches van TE

Maartje Scheepstra

Als ex-hockeyinternational met mijn “topsport-hart” ga ik graag de uitdaging aan om op zoek te gaan naar nieuw talent. Hen te begeleiden, te coachen, uit te dagen om alles uit zichzelf te halen om de top te bereiken. Bij Talent- Empowerment zie ik kansen waar de talenten naast hun sport kunnen leren, groeien en zich op allerlei gebieden verder te ontwikkelen. Mijn missie is niet alleen geslaagd als de topsporter een medaille op het hoogste niveau heeft gewonnen, maar vooral zich ook ontwikkeld heeft tot een mooier mens!

Merel de Blaey

Een combinatie van sport en coaching voor mij, is top! Een verleden in de topsport als ex-international hockey en een toekomst als therapeut/coach in het dagelijks leven! Ik zie een mooie uitdaging om dit met elkaar te verweven! Ik heb verschillende kanten in de sport zelf meegemaakt. Omgaan met teleurstelling, hoe kan ik het succes wat ik heb neergezet behouden en wie ben jij als topsporter en als mens zijn thema’s waarbij ik zelf ook heb moeten stilstaan. Bij dit bewust worden bij een nieuwe lichting talenten draag ik graag bij! 

Pascal Matla

Tijdens mijn carriere als (prof) American Football speler heb ik ervaren hoe het is om bijgestaan te worden door proffesionals die mij hielpen om mij nog meer te kunnen focussen op mijn sport. Het is altijd mijn droom geweest dit terug te kunnen doen voor anderen. Daarom zei ik meteen JA toen Talent-Empowerment mij vroeg coach te worden.

Marlous Pieëte

12 jaar lang heb ik op het hoogste niveau mogen voetballen waar ik ben begonnen op voetbal-veldjes zonder gras en ben geëindigd in stadions met 25.000 fans. De weg die ik hierin heb afgelegd, de moeilijke momenten maar vooral dromen die zijn uitgekomen wil ik met zoveel mogelijk aanstormende talenten in welke sport dan ook delen. En dat is precies wat ik hier mag doen bij Talent-Empowerment! 

Wieke Dijkstra

In mijn ogen is het belangrijk om als sporter voldoende neutrale mensen om je heen te hebben die je niet alleen willen helpen, maar waarbij je op basis van volledig vertrouwen écht alles kan zeggen zonder dat er consequenties aan verbonden zijn. Iemand waar je geen afhankelijkheidsrelatie mee hebt. Ik vind het waardevol om dat voor iemand anders te kunnen zijn.

Lisa Westerhof

Onze jonge talenten zijn de toekomst van de Nederlandse topsport. Iedereen bewandelt daarin een andere weg, er is geen vast draaiboek voor het winnen van een Olympische medaille of het behalen van een Wereldtitel. De weg naar de top is ultieme persoonlijke ontwikkeling, op méér vlakken dan alleen de sport. Ook is het een weg van vallen en opstaan, “it makes you feel alive”. Mijn topsport carrière in de zeilsport heb ik altijd gecombineerd met school, studie of werk. Op beide vlakken wilde ik het uiterste uit mijzelf halen. Dit vereiste niet alleen goede begeleiding, keihard werken en keuzes maken maar ook goed samenwerken, met tegenslagen om kunnen gaan en de juiste doelen stellen. Het ontwikkelen van talenten, en hen te begeleiden om door eigen inzicht en ervaring een steeds betere sporter én een completer mens te worden, geeft me enorm veel voldoening. Op dit vlak hoop ik als TE coach een klein steentje te kunnen bijdragen.

Bastiaan Tamminga

Tijdens mijn eigen sportcarrière ben ik tegen diverse zaken buiten de sport aangelopen die ik graag met iemand had kunnen bespreken en spiegelen. Hiervoor heb ik veel gehad aan mijn ouders en vriendin die mij hierin volop steunden. Echter is het heel fijn om iemand naast je te hebben die dezelfde ervaringen heeft. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de schat aan informatie die je bezit hergebruikt kan worden.

Casper Bouman

Als jong talent heb ik veel geleerd van de meer ervaren windsurfers in Nederland, maar om de absolute top te bereiken in je sport krijg je vroeg of laat te maken met verschillende keuzes die bepalend zijn voor je topsportcarrière. Ik ben ervan overtuigd dat ‘oud topsporters’ die vaak voor dezelfde keuzes hebben gestaan, je hier goed in kunnen begeleiden. Ik heb er veel baat aan gehad en ik hoop andere jonge talenten hier ook in te kunnen helpen.

Reinder Nummerdor

Ik vind het belangrijk om mijn ervaring als topsporter door te geven aan de nieuwe generatie omdat ik vind dat een topsportleven een heel mooi leven is en dat gun ik de nieuwe generatie topsporters ook. Het gaat in de topsport vaak om details en ieder klein beetje kan helpen om de top te bereiken. De sporter filtert zelf wel wat voor hem/haar belangrijk is uiteindelijk.

Merijn van Ooijen

Ik vind het belangrijk om de lessen die ik als topsporter geleerd heb door te geven aan de volgende generatie. Dit omdat ik zelf het gevoel heb dat ik met de kennis die ik nu heb nog beter had kunnen zijn.

Marcella Boerma

Zelf zou ik het heel fijn hebben gevonden als ik had kunnen sparren met iemand die bekend was met het klappen van de topsportzweep. Het scheelt toch een hoop ‘uit eigen ervaring leren’ en in sommige gevallen een hoop uitzoekwerk. En bovendien vind ik het ontzettend leuk om mentor te zijn. Ik word echt blij als ik merk dat een talent iets aan mijn input heeft gehad en daarmee stappen heeft kunnen maken.

Dominique van der Pauw

Ik heb zelf 12 jaar lang topsport gedaan op het allerhoogste niveau. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende teamgenoten, wisselende coaches, vele tegenslagen en geweldige hoogtepunten. Het is niet alleen erg leuk maar ook zeer waardevol om deze kennis te delen met nieuwe talenten. Ik geloof er sterk in dat je van elkaar kunt leren en niet elke fout zelf eerst hoeft te maken. Iedereen heeft zijn of haar eigen uitdagingen maar als ik daarin iets kan betekenen dan doe ik dat graag! Imke geeft zelf aan hoeveel advies ze van mij wil, dat is ook een leerproces. Daarnaast is het leuk om over onderwerpen te sparren met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Edith van Dijk

Ik heb alles zelf moeten uitvinden, ik had best graag iemand gehad die mij zijn ervaringen had verteld. Daarom wil ik mijn ervaringen delen, in de hoop dat de sporter daar iets aanheeft. Als ik er iets aan bij kan dragen dat de sporter een completer mens en topsporter wordt, maakt mij dat enorm trots.

Karin Warmers

Het is vanuit twee kanten. Aan de ene kant voor mezelf, omdat het fijn is om door te kunnen geven wat ik ervaren en geleerd heb en van dichtbij mee te maken hoe iemand anders in een andere sport omgaat met een topsport leven. Aan de andere kant voor de jonge sporters, omdat er meer en meer mogelijkheden komen rondom sport en je maatschappelijke leven, gepaard gaande met mensen die er wat van vinden waardoor de vele keuzes er niet gemakkelijker op worden. Ik zie veel meerwaarde in het kunnen sparren met iemand die verder weg staat en daarmee makkelijk overzicht op de langere termijn kan houden zonder eigen belang.

Timothy Beck

Sowieso vind ik het leuk om kennis te delen. Ik ben docent Economie en Management & Organisatie op een topsport talentschool in Almere (Echnaton). Nu krijg ik ook de kans om meer met mijn topsport achtergrond te doen en die kennis ook te delen.

Wietske de Ruiter

Ik vind het belangrijk om mijn ervaring te delen omdat ik denk dat het doen aan topsport het mooiste is wat er is, mits je maar genoeg geniet van de levenswijze als topsporter. Dat je mentaal zo goed in je vel zit dat je er echt ook kan genieten. Dat je later als je terug denkt aan deze tijd dat je nul komma nul spijt hebt van al die uren die je er in gestopt hebt. En ik denk dat ik een wezenlijke bijdrage aan deze mentaliteit kan bijdragen. En dat is na het zelf beoefenen van topsport het allerleukste om te doen :).

Kirsten van der Kolk

Ik vind het belangrijk om mijn kennis als ex-topsporter door te geven omdat het zonde is om ervaring verloren te laten gaan. Het wiel hoeft niet elke keer opnieuw uitgevonden te worden.

Rens Blom

Ervaring uit jaren topsport is een ware schat aan informatie waar de toekomstige generatie ontzettend van kan profiteren. Het zou zonde zijn dat, wanneer je niet als coach werkzaam bent, deze ervaring niet door te geven. Je merkt gewoon dat jonge sporters ontzettend veel van je kunnen leren.

Raad van Toezicht

Joep van der Loo

In 2016 stapte Laurens en Bert op me af met de vraag om te sparren over de ontwikkeling van dit mooie initiatief. Als ex sporter en liefhebber, met een fascinatie voor de ontwikkeling van individuen en teams, was ik direct enthousiast! Meedenken met beide initiatiefnemers en de ontwikkeling van dit platform zal mijn primaire taak zijn, maar ik vind het daarbij erg gaaf dat ik een kijkje kan nemen in de journey van jonge sporters op weg naar mooie doelen! 

Jaco van der Tang

Ik ben Jaco van der Tang, Managing Partner bij COURIUS, auteur en gastdocent bij onder meer de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. De drie passies in mijn leven: werk, sport en gezin, strijden continu om voorrang. Als deze passies in balans zijn (en dat betekent niet altijd drie x 1/3) dan ben ik gelukkig. En geluk is een mooi uitgangspunt om zelf goed werk te leveren en dat ook aan anderen over te dragen.

Hendrik-Jan van den Bogaart

Al vanaf het eerste uur ben ik in een adviserende rol betrokken bij TalentEmpowerment. Vanuit mijn achtergrond als organisator van de Alternatieve Elfstedentocht en Hospitality opdrachten voor grote bedrijven bij sportevenementen zoals de Olympische Spelen, die ik sinds 2006 niet meer gemist heb, kijk ik graag mee bij de evenementen en algemene ontwikkelingen van TalentEmpowerment.

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!