Teamoverzicht

Operational Team

Bertram Veen

“Elke sporter in Nederland verdient de begeleiding die nodig is om het maximale eruit te halen. Daarom vind ik het gaaf om daar elke dag mee bezig te zijn. Er zijn namelijk nog genoeg talenten in Nederland die niet over de juiste begeleiding beschikken. Als jong voetballertje had ik ook de ambitie om professioneel sporter te worden. Helaas beschik ik niet over de sportgenen die mijn zusje Marijn Veen wel heeft. Maar toch ben ik op een blauwe maandag Nederlands Kampioen schoolvoetbal geworden en maakte ik de beslissende goal in de finale. Dat gevoel staat me nog erg bij en komt elke keer weer naar boven als Marijn en de andere sporters van TE iets moois laat zien op het veld, op het water of op de fiets.”

Laurens Matla

“Drie jaar geleden met TalentEmpowerment begonnen, zijn we nu nog steeds elke dag bezig om het aanbod voor de sporters te optimaliseren. Hun succes is ons enige doel. Zelf ben ik ook een fanatieke sporter, zij het op een iets ander niveau dan mijn “kleine” zusje Frédérique. Mijn mooiste sportmoment is dan ook niet een titel in de 4e klasse zaterdag, maar een titel van Fré, en wel te weten het WK in Londen, in de zomer van 2018. In een afgeladen stadion vol Engelsen, het Nederlands Team en je kleine zusje daar een titel te zien winnen, is ongelofelijk. Dat ik aan haar ontwikkeling, en de ontwikkeling van de andere sporters, een bijdrage mag leveren is een ontzettend mooie job.”

Lisa de Bruin

Ik geloof in een positief kritische aanpak, denken in mogelijkheden en een transparante en duidelijk aanpak. Door de jaren heen heb ik verschillende ervaringen mogen op doen bij trainings- en consultancy bureaus, in de werving en selectie en bij verschillende profit en non-profit organisaties op de HR afdeling.

Persoonlijke Coaches

Maartje Scheepstra

Als ex-hockeyinternational met mijn “topsport-hart” ga ik graag de uitdaging aan om op zoek te gaan naar nieuw talent. Hen te begeleiden, te coachen, uit te dagen om alles uit zichzelf te halen om de top te bereiken. Bij Talent- Empowerment zie ik kansen waar de talenten naast hun sport kunnen leren, groeien en zich op allerlei gebieden verder te ontwikkelen. Mijn missie is niet alleen geslaagd als de topsporter een medaille op het hoogste niveau heeft gewonnen, maar vooral zich ook ontwikkeld heeft tot een mooier mens!

Merel de Blaey

Een combinatie van sport en coaching voor mij, is top! Een verleden in de topsport als ex-international hockey en een toekomst als therapeut/coach in het dagelijks leven! Ik zie een mooie uitdaging om dit met elkaar te verweven! Ik heb verschillende kanten in de sport zelf meegemaakt. Omgaan met teleurstelling, hoe kan ik het succes wat ik heb neergezet behouden en wie ben jij als topsporter en als mens zijn thema’s waarbij ik zelf ook heb moeten stilstaan. Bij dit bewust worden bij een nieuwe lichting talenten draag ik graag bij! 

Pascal Matla

Tijdens mijn carriere als (prof) American Football speler heb ik ervaren hoe het is om bijgestaan te worden door proffesionals die mij hielpen om mij nog meer te kunnen focussen op mijn sport. Het is altijd mijn droom geweest dit terug te kunnen doen voor anderen. Daarom zei ik meteen JA toen Talent-Empowerment mij vroeg coach te worden.

Marlous Pieëte

12 jaar lang heb ik op het hoogste niveau mogen voetballen waar ik ben begonnen op voetbal-veldjes zonder gras en ben geëindigd in stadions met 25.000 fans. De weg die ik hierin heb afgelegd, de moeilijke momenten maar vooral dromen die zijn uitgekomen wil ik met zoveel mogelijk aanstormende talenten in welke sport dan ook delen. En dat is precies wat ik hier mag doen bij Talent-Empowerment! 

Aleide Lawant

Tijdens mijn carrière als professioneel kickbokser heb ik veel zelf uit moeten vogelen. Door de (15) jaren heen die ik in de ring heb doorgebracht, heb ik elke keer weer zelf het wiel moeten uitvinden hoe ik alles het beste aan kon pakken. Naast mijn specifieke kickbokstrainingen bij mijn club werd er niets geregeld vanuit bonden of was er niemand die advies gaf over alle zaken die mij konden helpen om de beste te worden. Gelukkig heb ik deze mensen en deze informatie zelf kunnen verzamelen en heeft het me ver gebracht, met een wereldtitel als eindresultaat.
Als coach bij TalentEmpowerment wil ik de topsporters graag behoeden dat ze hun kostbare energie moeten verspillen aan het zoeken naar de beste weg en ze zo goed mogelijk hierin ondersteunen. Zo kan ik mijn jarenlange kennis met hen delen en kunnen zij zich volledig richten op hun bijzondere weg richting de Olympische Spelen. Een prachtig vervolg op mijn eigen carrière.

Lisa Westerhof

Onze jonge talenten zijn de toekomst van de Nederlandse topsport. Iedereen bewandelt daarin een andere weg, er is geen vast draaiboek voor het winnen van een Olympische medaille of het behalen van een Wereldtitel. De weg naar de top is ultieme persoonlijke ontwikkeling, op méér vlakken dan alleen de sport. Ook is het een weg van vallen en opstaan, “it makes you feel alive”. Mijn topsport carrière in de zeilsport heb ik altijd gecombineerd met school, studie of werk. Op beide vlakken wilde ik het uiterste uit mijzelf halen. Dit vereiste niet alleen goede begeleiding, keihard werken en keuzes maken maar ook goed samenwerken, met tegenslagen om kunnen gaan en de juiste doelen stellen. Het ontwikkelen van talenten, en hen te begeleiden om door eigen inzicht en ervaring een steeds betere sporter én een completer mens te worden, geeft me enorm veel voldoening. Op dit vlak hoop ik als TE coach een klein steentje te kunnen bijdragen.

Raad van Toezicht

Joep van der Loo

In 2016 stapte Laurens en Bert op me af met de vraag om te sparren over de ontwikkeling van dit mooie initiatief. Als ex sporter en liefhebber, met een fascinatie voor de ontwikkeling van individuen en teams, was ik direct enthousiast! Meedenken met beide initiatiefnemers en de ontwikkeling van dit platform zal mijn primaire taak zijn, maar ik vind het daarbij erg gaaf dat ik een kijkje kan nemen in de journey van jonge sporters op weg naar mooie doelen! 

Jaco van der Tang

Ik ben Jaco van der Tang, Managing Partner bij COURIUS, auteur en gastdocent bij onder meer de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. De drie passies in mijn leven: werk, sport en gezin, strijden continu om voorrang. Als deze passies in balans zijn (en dat betekent niet altijd drie x 1/3) dan ben ik gelukkig. En geluk is een mooi uitgangspunt om zelf goed werk te leveren en dat ook aan anderen over te dragen.

Hendrik-Jan van den Bogaart

Al vanaf het eerste uur ben ik in een adviserende rol betrokken bij TalentEmpowerment. Vanuit mijn achtergrond als organisator van de Alternatieve Elfstedentocht en Hospitality opdrachten voor grote bedrijven bij sportevenementen zoals de Olympische Spelen, die ik sinds 2006 niet meer gemist heb, kijk ik graag mee bij de evenementen en algemene ontwikkelingen van TalentEmpowerment.

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!