TE Talent Programma

Voor sporters

Onderweg naar de top wordt er als jong topsporttalent veel van je gevraagd. Je moet presteren bij je club, je moet bij de beste van je leeftijd horen om in de nationale teams te komen, je moet tussendoor je studiepunten halen en daarnaast nog alle randzaken regelen zoals financiën en sponsoring. TalentEmpowerment helpt jonge, talentvolle topsporters in hun weg naar de top door het bieden van aanvullende begeleiding en ondersteuning, om zo de juiste keuzes te maken en de weg naar je persoonlijke top te vinden. Het programma bestaat uit twee onderdelen:
basis en persoonlijk.

Basis

Drijfveren Analyse van Management Drives

Voordat je bepaalt waar je naar toe wil, moet je eerst weten hoe je als persoon in elkaar steekt en wat jij belangrijk vind. Met de Drijfveren Analyse maak je inzichtelijk wat jou drijft en waar jij energie van krijgt, of juist niet. De MD Methodiek dient als vertrektpunt voor de samenwerking tussen Coach en topsporter.

Persoonlijke Coach (ex-topsporter)

Elke sporter krijgt een persoonlijke coach, die als aanspreekpunt dient binnen TE en de sporter persoonlijke begeleiding en coaching biedt. De coach is een ex-topsporter die op het hoogste internationale niveau actief is geweest en de uitdagende weg naar de top kent. De coaches volgen via TE een opleidingsprogramma.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Samen met de persoonlijke coach heeft de sporter een persoonlijk ontwikkelings- plan, waarin sportief en maatschappelijk op gelijk niveau naast elkaar staan. Wat zijn jouw lange termijndoelstellingen, en wat kan je het aankomende jaar doen om de eerste stappen te zetten? En welke partners van TE heb je daarvoor nodig?

Collectieve TalentTalks

TalentEmpowerment organiseert in samenwerking met Sporttop tien TalentTalks, waarin generieke thema’s zoals Personal Branding, Voeding, Persoonlijk Leiderschap en Energie Management centraal staan. Na deze collectieve sessies is een persoonlijk traject altijd mogelijk. 

Persoonlijk

Elke sporter is uniek en elke sporter heeft daarom andere vragen en behoeften. TalentEmpowerment biedt daarom de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van de partners van TalentEmpowerment. Denk hierbij aan mental coaching, voedingsadvies, juridische ondersteuning, fiscale vraagstukken of loopbaancoaching, alles is mogelijk. Maar ook het bestellen van sportvoeding, mobiliteitsoplossingen of het bestellen van laptops kan via het TE Platform. Elke Sporter heeft minimaal 2020 Excellence Credits (corresponderend met €1000,-) om samen met de coach te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling.

TE verzamelt alle partijen op dit platform die de sporter nodig kan hebben buiten het sportveld. De dienstverlening van TE is hierbij altijd aanvullend aan wat de sporter al krijgt bij club of bond en daardoor nooit conflicterend met andere instanties.

Daarnaast is er het TE Back-Up Fund; mocht er door bijzondere omstandigheden, zoals blessures, extra budget nodig zijn, dan kan er op dit fonds een beroep worden gedaan.

Wil jij ook het Road to Excellence-Programma volgen?

Neem dan contact met ons op!

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!