Blogserie MD & TE: Drijfveren in snel veranderende omstandigheden

TE en Management Drives werken nauw samen in de Expeditie Tokio die de sporters afleggen. Management Drives neemt ons in de driedelige blogserie “Zet de knop om” mee in uitdagende de ervaringen die zij meemaken in hun Olympische missie. Doel? Leren de knop om te zetten in nieuwe/uitdagende situaties, als bijvoorbeeld Corona.

Samenwerking Talent Empowerment en Management Drives
TalentEmpowerment (TE) begeleidt jong toptalent in verschillende sporten in hun Road to Excellence. Hun ultieme doel? Het bereiken van de Olympische Spelen en daar scoren. Management Drives werkt samen met TE op deze reis en begeleidt alle sporters op het gebied van persoonlijk leiderschap en teamwork.

Alle sporters van TE hebben de Management Drives sport survey gemaakt. De sporters krijgen o.a. allemaal een persoonlijk gesprek op basis van hun drijfveren om te kijken waar hun krachten en valkuilen liggen. Daarnaast worden de profielen gebruikt tijdens de samenwerking tussen TE coach en sporter. Ook gaan de sporters met de MD App aan de slag om zo de eigen leiderschapsontwikkeling vorm te geven.

Daarnaast omarmt Management Drives 3 sporters specifiek op hun weg naar Tokyo, en met trots noemt MD hen dan ook; “Onze sporters”! Samen gaan zij de reis beleven richting Tokio 2020, excuus, Tokio 2021!

“De sporters “van MD”
Josine Koning – Hockeykeepster Den Bosch en het Nederlands Team
David van Nunen – degenschermer van het Nederlands Team
Famke Richardson – Hockeyer van SCHC en het Nederlands team

Foto van David door: Emmie, Robbschermer

Drie blogs met drie persoonlijke ervaringen
In deze drie blogs koppelt MD drijfveren en gedrag aan de uitdagende situaties waar deze topsporters mee te maken hebben gehad. Zie het als een aantal inspirerende, praktische cases uit de absolute topsport, bekeken vanuit een gekleurde bril.

Hier vind je een overzicht van de drie blogs:
Josine Koning: TBA
David van Nunen: TBA
Famke Richardson: TBA

Gekleurde bril?
De manier waarop wij van nature denken, acteren en reageren is voor iedereen anders. Ook nu, in een tijd waarin het Corona virus de wereld op zijn kop zet.

Waarom doen mensen wat zij doen? Wat doet dit met jou? Als jij  jouw drijfveren en de drijfveren van de andere beter begrijpt kan jij betere relaties creëren, effectief communiceren en beter samenwerken.

Volgende week lees jij hier het eerste blog.

Lees onze andere blogs:

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is de basis onder elke prestatie. En dat geldt zowel binnen de sport als binnen het bedrijfsleven. Voor de sporters van TE is het daarom extra belangrijk dat zij goed op hun slaap letten. “In bed win je immers de Tour de France” zoals Joop...

Phizz nieuwe leverancier binnen de TE Academy

Phizz nieuwe leverancier binnen de TE Academy

  TalentEmpowerment (TE) heeft als missie om toptalent te ondersteunen en begeleiden in hun Expeditie Tokio, Beijing en/of Parijs. Om dit te bereiken, biedt TE meerdere diensten aan, waaronder de TE Academy. De TE Academy is een krachtig en zorgvuldig...

TExperience: Mirthe Akkerman

TExperience: Mirthe Akkerman

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!