Renee kookt… Scholfilet in citroensaus

Ik ben recent teruggekomen uit China waar ik met het Nederlands elftal goud heb weten te bemachtigen op de Champions Trophy. Een onwijs gave ervaring, maar wat kon ik ernaar uitkijken om weer lekker zelf te koken bij thuiskomst! Twee weken lang hebben wij geleefd op dezelfde noedels & rijst, een lekker visje zat er helaas niet tussen. Witvis is normaal een van mijn favoriete producten omdat het viseiwit levert wat licht verteerbaar is, veel goede voedingsstoffen bevat en daarnaast ook caloriearm is. 


Scholfilet in witte wijn citroensaus, met zoete aardappel puree & gegrilde groenten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij voor de gegrilde groenten de courgettes en aubergine in kleine stukken en leg deze samen met de kleine tomaatjes op een bakplaat bestrooi met zout, peper & rozemarijn (bewaar een handje). Besprenkel tot slot met wat olie en zet de groenten voor 30 minuten in de oven.

Breng vervolgens water aan de kook en laat de zoete aardappel hier voor 15 minuten in koken. Giet ze kort af in wat koud water, je kunt nu erg makkelijk de schil van de aardappel afschrapen met bijvoorbeeld een lepel. Leg de geschilde aardappelen terug in de pan en stamp fijn met een stamper (dit kan natuurlijk ook met een vork of mixer). Voeg naar smaak zout, peper en wat rozemarijn toe en voor een wat smeuïgere puree een scheutje melk. Stamp tot een glad geheel en laat op heel laag vuur staan. Roer af en toe goed door tijdens het bereiden van de vis. 

De groenten hebben nu 30 minuten in de oven gestaan, verlaag de temperatuur naar 50 graden. Voor bereiding van de vis, dep eerst droog met wat keukenpapier. Bak daarna op middelhoog vuur de vis in boter circa 2 minuten per kant en bestrooi beide kanten met zout & peper. Zet de vis even in de oven onder de groente om warm te houden terwijl je de saus bereidt in dezelfde pan als waar de vis in is gebakken. Blus deze af met de witte wijn, voeg de visbouillon, citroensap van 1/2 citroen en 150 ml slagroom toe. Breng op smaak met zout & peper. Laat even indikken en serveer over de vis. 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram scholfilet 
  • 800 gram / 1 kg zoete aardappel
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • bakje cherry tomaatjes
  • bosje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook 
  • scheutje melk

Voor de saus:

  • 1/2 glas witte wijn
  • blokje visbouillon
  • 1/2 citroen
  • 150 ml slagroom 

Wil jij alle gerechten van Renee lezen?

Lees onze andere blogs:

TalentTalk #4: Mentale Weerbaarheid

TalentTalk #4: Mentale Weerbaarheid

Omzetten van negatieve gedachten naar concrete acties. Het is een van de tips die voormalig topschaatsster Annette Gerritsen en performance coach Pim van Lamoen van de Talentenacademie meegeven aan de aanwezige talenten tijdens de vierde TalentTalk van het jaar. De...

Merkontwikkeling, wat heeft TE jou te bieden?

Merkontwikkeling, wat heeft TE jou te bieden?

Als topsporter is het belangrijk om een sterk merk om jezelf heen te bouwen en daar op tijd mee te beginnen. Tenminste, als je als topsporter de keuze maakt om dit te doen. Het bouwen van een sterk merk kan vele voordelen hebben, zoals aanvullende inkomsten, gratis...

TalentTalk #2: Reflecteren op jezelf

TalentTalk #2: Reflecteren op jezelf

Open sfeer tijdens tweede Talent Talk: “Ik was echt onder de indruk” De tweede Talent Talk heeft woensdag 13 maart veel indruk achtergelaten op de aanwezige talenten van Sporttop en Talent Empowerment. Op de Amsterdamse Zuidas zorgde spreker Wietske de Ruijter voor...

TalentTalk #1: Energiemanagement

TalentTalk #1: Energiemanagement

Positieve vibe na eerste TalentTalk van TE & Sporttop: “We hebben er veel van geleerd” Het is even na vijf uur als de aanwezige talenten het pand van Tribes verlaten. Ze hebben net de eerste TalentTalk van TalentEmpowerment en Sporttop achter de rug en hebben...

TE & Sporttop presenteren: maandelijkse TalentTalks

TE & Sporttop presenteren: maandelijkse TalentTalks

Samenwerken, kennis delen, duurzaam presteren én talenten begeleiden in persoonlijke én maatschappelijke ontwikkeling; dat is waar beide partijen in geloven.  Daarom slaan Talent Empowerment en Sporttop de handen ineen met als doel om elkaar programma’s te versterken,...

‘Onze droom gaat uitkomen’, maar waarom?

‘Onze droom gaat uitkomen’, maar waarom?

Samenwerken, kennis delen, duurzaam presteren én talenten begeleiden in persoonlijke én maatschappelijke ontwikkeling; dat is waar beide partijen in geloven.  Daarom slaan Talent Empowerment en Sporttop de handen ineen met als doel om elkaar programma’s te versterken,...

HockeyBaas wordt TalentEmpowerment

HockeyBaas wordt TalentEmpowerment

Renée van Laarhoven en Marijn Veen stappen vandaag in het vliegtuig naar China. Hier zullen ze hun eerste interland gaan spelen voor Oranje. ‘Onze droom gaat uitkomen: hockeyen op het allerhoogste niveau’, aldus Marijn. ‘En dat samen met mijn beste maatje Renée.’Op 1...

Endoshima alvast verkennen, lucky us!

Endoshima alvast verkennen, lucky us!

Oprichters van TalentEmpowerment Bertram Veen & Laurens Matla praten over de ontwikkelingen binnen TalentEmpowerment (en de stap vanuit HockeyBaas), de volgende stappen en de ambities voor de toekomst. TalentEmpowerment: Road2TokyoHet afgelopen jaar ging als een...

MD tool als houvast op weg naar de top

MD tool als houvast op weg naar de top

Zeilen is een sport waarbij je afhankelijk bent van veel verschillende factoren. Denk aan de sterkte van de wind, winddraaiingen, golven en de locatie van de wedstrijdbaan. Hierdoor is iedere race anders, maar is vooral ook elke wedstrijdlocatie anders. Om zo goed...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!