TExperience: Sara Wennekes

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.
 
Je bent net 13de geworden op het afgelopen EK op de Foil, het nieuwe Olympische windsurfen voor 2024. Hoe zit dat nou met die nieuwe klasse? Ga je je daarop richten?
Ik ben helemaal overgestapt naar het windfoilen voor 2024. Deze nieuwe Olympische klasse is mijn primaire focus maar daarnaast wil ik graag ook in de commerciële World Tour gaan varen om mijn kennis en ervaring uit te breiden. Het verschil is dat ik dan niet aan Olympisch materiaal gebonden ben maar met al het materiaal mag varen dat ik zou willen.

 

Het afgelopen jaar heb jij ervoor gekozen om je eigen koers te gaan varen op weg naar Parijs 2024. Hoe heb jij die keuze gemaakt en wat houdt die in?
In november vorig jaar (2019) is het besluit gevallen dat Windfoilen de nieuwe Olympische Klasse zou worden. Ik zag de kans om mij in deze nieuwe klasse te ontwikkelen en door vanaf het begin in te stromen hoopte ik snel de aansluiting met de top te kunnen vinden. Daarnaast speelde dat ik in de de voorgaande RSX klasse tegen veel uitdagingen aanliep. Ik had een lastige blessure en haalde mijn doelstellingen niet in het Nederlands Team.
Om in het Windfoilen door te kunnen gaan moest ik een eigen campagne opzetten en dat betekent nu dat ik alles zelf regel, van mijn trainingen tot aan de wedstrijden en alle logistieke en financiële uitdagingen die daarbij komen kijken! Heel leerzaam maar wel gaaf als er telkens weer een puzzeltje op zijn plek valt. 🙂 
Tof! En hoe ziet aankomend jaar er voor jou uit? Ga je meedraaien met de wedstrijden op de RSX of ga je je al volledig richten op de Foil? 
In mijn hoofd zit ergens nog een stemmetje dat het leuk zou vinden om nog eens een wedstrijd op de RSX te varen maar dit zou meer een leuke uitdaging zijn. Ik heb verder geen concrete plannen omdat de Foil nu mijn prioriteit heeft en ik daar vooral zo snel mogelijk in wil groeien en zoveel mogelijk wil leren de komende tijd!
 
Helder! Naast windsurfen heb je ook Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Maar momenteel werk jij al personal trainer, iets heel anders natuurlijk. Wordt het jouw droombaan om personal training te gaan geven bij een advocatenkantoor?
Haha! Dat is een goede. Ik vind het super leuk op dit moment om de kennis die ik in de jaren heb opgebouwd met anderen te delen op het gebied van sport maar het lijkt mij nog steeds ook heel interessant om een master te gaan doen in het ondernemingsrecht… maar een combinatie als Personal Trainer en advocaat sluit ik niet uit. 😉
Bij TE ben jij natuurlijk aan Ciphix gekoppeld. Hoe is de relatie die jij de afgelopen tijd met hen hebt opgebouwd en kan je ons meer vertellen of datgeen dat jij bij hen doet?
Ik ben inderdaad aan Ciphix gekoppeld en dat is een hele toffe ervaring! Ik ben nu zowel op het hoofdkantoor geweest als bij een bedrijfstraining en heb ondertussen alle medewerkers ontmoet. In de afgelopen periode heb ik mijn ervaringen uit de topsport met hun kunnen delen en tegelijkertijd is het voor mij heel interessant om te zien hoe zij ‘topsport’ beoefenen binnen het bedrijf want van hun ervaringen daar kan ik juist ook weer veel leren!
 
Leuk om te horen! Als we dan concreet terug kijken op het afgelopen jaar. Waarmee ben jij dan het meest tevreden bij TE?
Ik ben vooral erg dankbaar dat ik met al mijn vragen en uitdagingen bij TE terecht kan en dat ik daarin niet beperkt ben. Of het nou gaat om mentaal, maatschappelijk, fysieke of financiële zaken. Alle randzaken zijn juist heel belangrijk en bij TE wordt er altijd meegedacht en meegekeken naar een oplossing. Mijn TE Coach Marcella helpt mij daarbij ook bij het maken van een goed plan en met haar kan ik goed sparren over zaken waar ik zelf nog niet aan heb gedacht.

Als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet… 😊
Ik zou TE zeker aan elke andere sporter aanraden! Om verdere stappen te kunnen maken in je sportcarrière wordt elk stapje en elk detail belangrijker. Naar mij idee is het ontzettend waardevol dat er zoveel kennis in de organisatie is en dat er ontzettend veel mensen kunnen meedenken om jouw sportcarrière nog een stukje beter of makkelijker te maken.

Lees onze andere blogs:

Samenwerking met Influencers of Sports

Samenwerking met Influencers of Sports

  TE GAAT SAMENWERKEN MET INFLUENCERS OF SPORTS TalentEmpowerment (TE) werkt vanaf heden samen met influencerbureau Influencers of Sports, gespecialiseerd in sociale media samenwerkingen voor meer dan 800 topsporters in Nederland. Beide organisaties hebben de...

TExperience: Maxime Kerstholt

TExperience: Maxime Kerstholt

 TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

  Net wat langer in bed blijven liggen. Niet in de file hoeven te staan elke ochtend. Efficiënter je meetings -die toch allemaal digitaal zijn- achter elkaar kunnen plannen. Thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee. Maar de hele dag vanuit een home-office...

Clinic Hockey Xperience

Clinic Hockey Xperience

  Op zaterdag 10 oktober organiseerde Hockey Xperience op de Goorse MHC een hockeyclinic voor een kleine 80 kinderen. Pien Sanders, 22 jaar en speelster van HC Den Bosch en het Nederlands Team verzorgde de clinic samen met haar teamgenoot Frédérique Matla. Beide...

Ciphix Kwartaaldag

Ciphix Kwartaaldag

  Op vrijdag 4 september organiseerde TE & Ciphix de eerste Ciphix Kwartaaldag. Na een lange periode van thuiswerken en Zoom-meetings, was deze dag weer de eerste keer dat alle Ciphix-collega’s bij elkaar konden komen. En dat voelde heel erg goed. Deze dag...

Samenwerking Ciphix x TE

Samenwerking Ciphix x TE

  In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als...

TExperience: Sanne Koolen

TExperience: Sanne Koolen

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!