TExperience: Sanne Koolen

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.
 
Oké Sanne, op internet lezen we dat je inmiddels alweer 40 interlands hebt gespeeld en drie hoofdprijzen met Oranje in de wacht gesleept hebt. Maar wat is nou iets dat mensen écht niet van jou weten?
Ik denk dat mensen niet al mijn guilty pleasures weten. Zo ben ik verslaafd een chocola en alles wat lekker ruikt. Ik kan uren door de skins lopen (parfum winkel in Amsterdam), gooi liters wasmiddel bij de was, zet elke avond voor ik ga slapen een geurkaars aan en er gaat geen dag voorbij dat ik geen chocola heb gegeten.  

Dat wisten wij nog niet inderdaad! Daarnaast lazen wij online dat jij nooit de jeugdelftallen van Oranje hebt doorlopen maar na een gewonnen EK (2019) en WK (2018) kunnen wij jou inmiddels in ieder geval niet meer wegdenken uit Oranje. Hoe kijk jij zelf naar jouw positie? 
Ik ben ontzettend blij dat ik deze toernooien heb mogen spelen en denk dat ik steeds meer mijn draai heb gevonden in het team. Ik blijf hard werken, doorzetten en mezelf ontwikkelen om meer van deze mooie toernooien te mogen spelen. Dit zal zeker niet altijd makkelijk zijn gezien de concurrentie die er is achterin maar ik ben nog jong dus ik hoop nog veel te leren de komende jaren en dan denk ik zeker dat er nog meer toernooien gaan volgen.

Naast full-time hockeyer, volg jij de -volgens ons- redelijk zware opleiding geneeskunde. Hoe combineer jij jouw topsport met jouw studie? 
Ik studeer inderdaad geneeskunde aan de VU in Amsterdam en heb een topprestatieregeling die het mogelijk maakt om tentamens en werkgroepen te verplaatsen of te ruilen. Verder heb ik nauw contact met een studiebegeleider die mij helpt als dat nodig is. Daarnaast komt het denk ik vooral neer op goed plannen en optijd beginnen met studeren en ik moet eerlijk toegeven dat dit bij mij ook niet altijd soepel gaat haha.

In 2017 ben jij bij TE gekomen. Om welke reden heb jij deze stap genomen en wat wil jij bij TE halen? 
Ik ben in aanraking gekomen met TE via Frederique Matla en ben heel erg blij dat ik onderdeel uitmaak van deze groep getalenteerde sporters. TE maakt het voor mij mogelijk om mijn aandacht zoveel mogelijk te richten op het hockey en zorgt er altijd voor dat randzaken (denk hierbij aan voeding, financieel advies, sponsorcontracten, vervoer etc.) goed geregeld zijn en ik ben hier heel erg blij mee!

Goed om te lezen! Dat jij de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling hebt doorgemaakt kunnen wij met zekerheid stellen. Hoe heeft TE jou daarbij geholpen? Kan je daar een aantal voorbeelden bij geven?
Dat kan ik zeker. Een goed voorbeeld is dat ik studeer in Amsterdam en hier ook woon en hockey in Den Bosch. Dankzij TE rijd ik nu al bijna aan jaar een mooie smart die mij van A naar B brengt, deze is ook nog eens voorzien van een aantal sponsoren waardoor het allemaal erg betaalbaar blijft.

Als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet.
Aanraden.. ik weet het niet… Geintje natuurlijk! Ik zou TE zeker aan iedere sporter aanraden dit omdat het bij topsport draait om de sportprestatie. Hier heb je je volledige focus bij nodig zonder je zorgen te hoeven maken om bv je financiën, je vervoer of contractbesprekingen. TE staat altijd voor je klaar en kan hier altijd bij helpen, ik ben ze daar erg dankbaar voor! 

Lees onze andere blogs:

Samenwerking met Influencers of Sports

Samenwerking met Influencers of Sports

  TE GAAT SAMENWERKEN MET INFLUENCERS OF SPORTS TalentEmpowerment (TE) werkt vanaf heden samen met influencerbureau Influencers of Sports, gespecialiseerd in sociale media samenwerkingen voor meer dan 800 topsporters in Nederland. Beide organisaties hebben de...

TExperience: Maxime Kerstholt

TExperience: Maxime Kerstholt

 TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

  Net wat langer in bed blijven liggen. Niet in de file hoeven te staan elke ochtend. Efficiënter je meetings -die toch allemaal digitaal zijn- achter elkaar kunnen plannen. Thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee. Maar de hele dag vanuit een home-office...

Clinic Hockey Xperience

Clinic Hockey Xperience

  Op zaterdag 10 oktober organiseerde Hockey Xperience op de Goorse MHC een hockeyclinic voor een kleine 80 kinderen. Pien Sanders, 22 jaar en speelster van HC Den Bosch en het Nederlands Team verzorgde de clinic samen met haar teamgenoot Frédérique Matla. Beide...

Ciphix Kwartaaldag

Ciphix Kwartaaldag

  Op vrijdag 4 september organiseerde TE & Ciphix de eerste Ciphix Kwartaaldag. Na een lange periode van thuiswerken en Zoom-meetings, was deze dag weer de eerste keer dat alle Ciphix-collega’s bij elkaar konden komen. En dat voelde heel erg goed. Deze dag...

Samenwerking Ciphix x TE

Samenwerking Ciphix x TE

  In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als...

TExperience: Sara Wennekes

TExperience: Sara Wennekes

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!