TExperience: Renee van Laarhoven

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 één doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
 
 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.
 
 
Oké Renee, op internet lezen mensen dat je bij SV Kampong hockeyt en dat je aan de VU in Amsterdam studeert… Maar welke dingen weten we nog niet en moeten we wel echt weten over Renee van Laarhoven?
Naast mijn sport en studie vind ik het ontzettend leuk om bezig te zijn met gezonde voeding. Zo kook ik geregeld voor het huis of voor mijn vriend en ben ik ook vaak lekker aan het bakken.
Bij Kampong gaat het dit jaar aardig goed hebben we allemaal op hockey.nl kunnen lezen. Wat zijn jullie ambities voor dit seizoen?
Met Kampong hebben we een matige start weten om te zetten in een prima lijn die we na de winter willen doorzetten. We zijn een ambitieuze ploeg met heel veel jonge meiden en een nieuwe coach, dat maakt dat het doel van dit jaar is om een goede basis te leggen met een nieuwe groep meiden voor de jaren die gaan komen. We willen voor de winterstop zicht houden op de top 4, in de winter zullen we evalueren of dit reëel is geweest en wat er in de groep zit om vervolgens een gepast doel te kunnen stellen voor de tweede seizoenshelft.
 
En jouw persoonlijke ambitie, waar zie jij jezelf in 2024 staan?
Mijn doel is om in 2024 in Parijs te staan op de Olympische Spelen. Afgelopen jaar heb ik mogen proeven aan het Nederlands team, echter was dat op dit moment voor mij nog iets te vroeg. Dat maakt mij des te meer gemotiveerd om met heel veel ambitie naar de jaren die gaan komen te kijken.

Je bent dit jaar via TE bij Spieren voor Spieren gekomen voor een stage te behalen. Kan je vertellen hoe dat gegaan is en wat je daar doet?
Inmiddels ben ik 4,5 jaar bezig met mijn bachelor Gezondheid & Leven waarin veel vakken mij goed afgingen in combinatie met hockey. Echter was een stage plannen een struikelblok i.v.m. de benodigde aanwezige dagen. Toen ik in september hoorde dat ik niet meer tot de selectie van Oranje behoorde heb ik direct besloten mijn stage op te pakken om uit deze periode iets anders moois te kunnen halen; mijn bachelor diploma halen. TE was op de hoogte van dit plan en had via eerder contact met Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, vernomen dat ze veel opzoek waren naar stagiaires voor het nieuwe onderzoekscentrum in het UMC. Hier ben ik inmiddels 4 dagen in de week om onderzoek te doen naar kinderen met een spierziekte die we in dit onderzoekscentrum echt behandelen als topsporters. Met mooie apparatuur vanuit de topsport kunnen we de kinderen goed testen waardoor adviezen en trainingsprogramma’s op maat beter gemaakt kunnen worden en deze kinderen een verloop van de ziekte kunnen ervaren.

 
Gaaf! Waar heeft TE jou de afgelopen jaren nog meer bij geholpen?
TE helpt mij bij de contracten met sponsoren daarnaast kan ik altijd hier terecht voor financiële vraagstukken en kan ik via TE al een aantal jaar bij een sportpsycholoog terecht die mij enorm helpt op het mentale vlak.
Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet.
Ik zou TE aan andere sporters aanraden omdat het precies ondersteunt op vlakken waar je als topsporter veel behoefte aan hebt. TE maakt het mogelijk om, ook als je nog niet veel verdiend binnen je sport, een stap te kunnen zetten door je te faciliteren op de voor jou benodigde gebieden. Door het punten systeem kies je zelf waar je ondersteuning nodig hebt, dit kan het verschil maken tussen doorbreken of niet.

Lees onze andere blogs:

Invulling Leaders Circle Event ERA-makelaars

Invulling Leaders Circle Event ERA-makelaars

  Het netwerk van ERA-makelaars is persoonlijk Supporter van Jackie Lionahr en ondersteunt haar in het verwezenlijken van haar sportieve en maatschappelijke doelstellingen. ERA is een organisatie die ook het allerhoogste nastreeft voor haar klanten. Elk jaar...

TExperience: Jackie Lionahr

TExperience: Jackie Lionahr

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Out of Office Dag S-BB @Sportcampus Zuiderpark

Out of Office Dag S-BB @Sportcampus Zuiderpark

  BureauTE denkt met organisaties mee hoe zij, net zoals de topsporters, in vorm kunnen komen. Hierin werkt motiverend en stimulerend voor teams om af en toe uit de dagelijkse werkzaamheden te stappen en een dag extern door te brengen. En dat is precies waar TE...

Anderson MacGyver Kwartaaldag @Papendal

Anderson MacGyver Kwartaaldag @Papendal

  Anderson MacGyver (AMG) is een adviesbureau dat organisaties en bedrijven helpt in hun transformatie naar de digitale toekomst. AMG werkt voor een brede range aan klanten, zoals onder andere Eneco, PostNL, AEGON en de NS. Maar, de ambitie van AMG reikt verder...

Kerstborrel NTT: Van Droom naar Doel met Josine Koning

Kerstborrel NTT: Van Droom naar Doel met Josine Koning

  NTT is een van oorsprong Japans bedrijf is een global technology service provider, en staat voor de “Nippon Telegraph Telephone Public Corporation”. Inmiddels is NTT een internationaal bedrijf, met kantoren (40.000 werknemers) over de hele wereld (200 landen)....

TE Coach Opleidingsdag #1

TE Coach Opleidingsdag #1

Ook het begeleiden van een topsporter is topsport, dat weten de coaches van TE allang. Daarom worden deze coaches begeleid om hun werk zo professioneel mogelijk uit te kunnen voeren. Op 27 november heeft TE daarom een coach training georganiseerd, voor zowel de...

TalentTalk #5: Vitaliteit

TalentTalk #5: Vitaliteit

  Op woensdag 23 oktober organiseerde TalentEmpowerment in samenwerking met Sporttop de vijfde TalentTalk van het jaar en de eerste van dit sportseizoen. Het doel? Elke 2 maanden bewust stilstaan bij belangrijke thema’s binnen en buiten de sport. Deze middag...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!