TExperience: Mirthe Akkerman

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.
 

Oké Mirthe, op internet hebben we allemaal kunnen lezen dat jij bij het afgelopen WK 10de bent geworden. Maar wat is iets over Mirthe dat de mensen nog niet weten maar wel zouden moeten weten?
De afgelopen jaren in het seniorenveld gingen zeker niet zonder slag of stoot. De transitie van de jeugd naar het seniorenveld was accepteren dat het resultaat in het begin minder goed was. Hard trainen maar niet het resultaat behalen wat je wilt, is niet altijd makkelijk, maar wel een goed leerproces. Ik ben ook heel blij dat het kwartje is gevallen en dat alle uren die ik de afgelopen jaren heb gemaakt zich hebben uitbetaald!

Helder! Ook jij zal natuurlijk enorm getroffen worden door het Coronavirus. Jij was op trip met onder andere Marit Bouwmeester dit jaar en die hebben jullie natuurlijk af moeten blazen. Kan je vertellen waar die trip voor was en hoe jouw programma er de aankomende periode uit ziet?
Wij zouden eigenlijk het hele voorjaar tot de spelen in Tokyo trainen en daar ook wedstrijden zeilen. Door de heersende omstandigheden kon dit helaas niet doorgaan, wat ook heel begrijpelijk is. Op dit moment staat ons eerste evenement gepland in oktober, het EK in Athene. Ik neem nu de tijd om mijn bachelor scriptie te schrijven zodat ik in zomer weel volle bak kan trainen en kan voorbereiden op het EK.

Oké, toffe trip dus! Het schema is natuurlijk niet zoals je dat vooraf bedacht had. Maar deze tijd biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om aan je ontwikkeling te werken op bijvoorbeeld maatschappelijk vlak. Hoe pak jij dat de komende periode aan?
Zoals eerder gezegd investeer ik nu wat meer tijd in mijn studie, maar vind ik het ook heel fijn om in deze periode mijn ouders en zus wat vaker te zien. Normaal gesproken ben ik altijd in het buitenland of in Den Haag, daarom is het fijn om nu wat tijd met familie door te brengen. Mijn zus en ouders gymmen in de ochtend ook graag mee, dus een win/win situatie 😉.

Goed bezig! Als dat allemaal afgerond is gaat de knop natuurlijk weer om richting de Spelen van Parijs 2024. Hoe zien de komende jaren voor jou eruit en hoe kan TE jou in die Expeditie helpen?
Wij als team, team turbo, hebben commitment geleverd om tot het ISAF WK in 2022 met z’n allen te blijven trainen. De trainingsomgeving die gecreëerd is, is van erg hoog niveau, en zorgt ervoor dat iedereen beter wordt. Ik kijk er dan ook erg naar uit om in deze situatie door te trainen en op het podium te eindigen tijdens het ISAF WK in Scheveningen in 2022. TE kan mij helpen om deze ambitie met andere mensen te delen, en zo een netwerk om mij heen te creëren met mensen die je willen helpen en ondersteunen of het gewoon heel leuk vinden!

Goed om te horen! En wat heeft TE de afgelopen anderhalf jaar voor jou kunnen betekenen? Kan je daar een aantal voorbeelden bij geven?
Het is heel fijn dat je een persoonlijke coach hebt bij TE. Ik heb altijd moeite gehad om de studie te combineren met topsport en vond het soms moeilijk om keuzes te maken. Het is dan erg fijn dat iemand van buitenaf je verhaal wilt aanhoren en advies kan geven. Ook heeft TE mij gekoppeld aan een mentale coach, die ervoor heeft gezorgd dat ik mijn eigen persoonlijkheid een stuk beter begrijp en daardoor veel beter op situaties kan reageren

Als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet.
Het is heel fijn om een supportgroep te hebben buiten je eigen sportbond. TE weet alles van topsport af en begrijpt daardoor ook de moeilijkheden die het met zich meebrengt. TE heeft een hele persoonlijke aanpak, en vraagt de atleet zelf waar ze ondersteuning in willen. De focus is geheel op de atleet om die het best te ondersteunen in zijn/haar doel! Ik zou TE daarom ook zeker aanraden bij atleten!!

Lees onze andere blogs:

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is de basis onder elke prestatie. En dat geldt zowel binnen de sport als binnen het bedrijfsleven. Voor de sporters van TE is het daarom extra belangrijk dat zij goed op hun slaap letten. “In bed win je immers de Tour de France” zoals Joop...

Phizz nieuwe leverancier binnen de TE Academy

Phizz nieuwe leverancier binnen de TE Academy

  TalentEmpowerment (TE) heeft als missie om toptalent te ondersteunen en begeleiden in hun Expeditie Tokio, Beijing en/of Parijs. Om dit te bereiken, biedt TE meerdere diensten aan, waaronder de TE Academy. De TE Academy is een krachtig en zorgvuldig...

Bank hangen, kennis vangen #3: Slaap

Bank hangen, kennis vangen #3: Slaap

  Op dinsdagavond 21 april schakelde om 20.00 uur 20+ ietwat slaperige ogende sporters, coaches en een aantal zakenmannen -en vrouwen in in voor de derde webinar in de serie “Bank hangen, kennis vangen” die TE in deze Corona-tijden samen met haar partners...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!