TExperience: Melissa van Oudenaarden

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 

 

Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

 
Oké Melissa, we weten van jou dat je op nummer 1 stond op de Wereldranglijst U18 in het Karate. Maar wat is nou iets wat wij nog niet van jou weten?

Wat jullie misschien nog niet van mij wisten is dat ik na de U18 in de top 100 ranking van de senioren terecht ben gekomen. Waardoor ik wedstrijden op het hoogste niveau bij de senioren kon meedraaien.

Deze wedstrijden heten Premier Leagues, alleen de beste van de beste karateka’s komen hier. Ik ben in het afgelopen jaar naar een aantal premier leagues geweest in steden als, Dubai en Madrid.

De Coronacrisis heeft natuurlijk ook voor jou een enorme impact gehad. Jij had je pijlen op de Olympische Spelen in Tokio 2020 gericht maar die gingen natuurlijk niet door. Hoe hebben de afgelopen maanden er voor jou uitgezien?
De afgelopen maanden ben ik flink door blijven trainen tijdens de corona. Ik heb van mijn sponsor LCG een aantal aankopen kunnen doen zodat ik thuis in mijn tuin goed kon door trainen. Ook was ik bijna elke dag te vinden in de gym van Topsport- Coaching waar ik aan mijn lichaam kon werken, zodat ik het aankomende seizoen weer sterk kan beginnen.

Oké, en vooruitkijkend op het aankomende jaar. In de zomer van 2021 staan de Olympische Spelen natuurlijk op het programma. Hoe ziet jouw route naar deze Spelen eruit?
Voor mij is het nu nog heel onzeker en onduidelijk hoe de route naar de Olympische Spelen zal gaan verlopen. Ik train nu zo veel mogelijk alsof er volgend weekend een wedstrijd zou kunnen zijn, waar ik klaar voor moet zijn. Geen kantjes eraf lopen in ieder geval ha ha… Maar het is natuurlijk wel lastig als je geen vooruitzicht hebt van wanneer je weer wedstrijden kan spelen in het buitenland.

Cool! Naast Karateka ben jij ook bezig met een opleiding. Kan je ons daar wat meer over vertellen?
Ja zeker, ik ben 3 jaar geleden begonnen aan de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid + politie. Dit jaar ben ik hier aan afgestudeerd, bij de veiligheidsacademie van het Zadkine te Hoogvliet. Ik besloten om een andere richting op te gaan dan de politie. Mijn doel is om nu 2 jaar thuis studie te volgen, om vervolgens daarna naar het HBO te gaan waar ik de opleiding Sport Marketing en Management wil gaan volgen.

Helder! Bij TE ben jij natuurlijk aan LCG gekoppeld. Hoe bevalt het programma bij TE dat voor jou door LCG mogelijk gemaakt wordt?
Ten eerste ben ik natuurlijk super dankbaar dat LCG mij sponsor is. Het programma sluit voor mijn behoeftes prima aan. Ik heb LCG dit jaar ook mogen ontmoeten bij hun bedrijven uitje. Hier heb ik mijzelf kunnen voorstellen en heb ik hun tijdens een opdracht hun mogen begeleiden, waarbij ik mijn sport introduceerde.

Leuk om te horen! Als we dan concreet terug kijken op het afgelopen jaar. Waarmee ben jij dan het meest tevreden bij TE?
TE begeleid de sporters super goed. Ze organiseren bijvoorbeeld verschillende activiteiten waarbij de sporters zich wat meer herkenbaar kunnen maken in de wereld, zoals seminars geven aan bedrijven. Als sporter ben je ook gekoppeld aan een coach die je begeleidt, wanneer je vragen hebt of iets nodig hebt kan je altijd bij diegene terecht. TE werkt met veel bedrijven, waardoor je snel in contact kan komen met iemand als je iets nodig hebt.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook… 😊
Ik zou TE zeker aanraden bij andere sporters, omdat de begeleiding heel fijn is. Je wordt echt van alle kanten geholpen waar dat nodig is. Heb je een blessure of ben je benieuwd naar hoe je lichaam in elkaar zit, kan je bijvoorbeeld een body scan maken. Wil je meer op je eten letten, hebben zij een diëtist voor jou. En nog veel meer…

Lees onze andere blogs:

Samenwerking met Influencers of Sports

Samenwerking met Influencers of Sports

  TE GAAT SAMENWERKEN MET INFLUENCERS OF SPORTS TalentEmpowerment (TE) werkt vanaf heden samen met influencerbureau Influencers of Sports, gespecialiseerd in sociale media samenwerkingen voor meer dan 800 topsporters in Nederland. Beide organisaties hebben de...

TExperience: Maxime Kerstholt

TExperience: Maxime Kerstholt

 TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

  Net wat langer in bed blijven liggen. Niet in de file hoeven te staan elke ochtend. Efficiënter je meetings -die toch allemaal digitaal zijn- achter elkaar kunnen plannen. Thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee. Maar de hele dag vanuit een home-office...

Clinic Hockey Xperience

Clinic Hockey Xperience

  Op zaterdag 10 oktober organiseerde Hockey Xperience op de Goorse MHC een hockeyclinic voor een kleine 80 kinderen. Pien Sanders, 22 jaar en speelster van HC Den Bosch en het Nederlands Team verzorgde de clinic samen met haar teamgenoot Frédérique Matla. Beide...

Ciphix Kwartaaldag

Ciphix Kwartaaldag

  Op vrijdag 4 september organiseerde TE & Ciphix de eerste Ciphix Kwartaaldag. Na een lange periode van thuiswerken en Zoom-meetings, was deze dag weer de eerste keer dat alle Ciphix-collega’s bij elkaar konden komen. En dat voelde heel erg goed. Deze dag...

Samenwerking Ciphix x TE

Samenwerking Ciphix x TE

  In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als...

TExperience: Sanne Koolen

TExperience: Sanne Koolen

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!