TExperience: Lisa Bruijnincx

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 

 

Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Lisa, op internet kunnen we allemaal lezen dat jij vorig jaar Wereldkampioen U19 bent geworden op de Olympische roeibaan in Tokio, Japan. Maar wat is nou iets wat mensen nog niet van jou weten?
Het roeien lag mij in het begin helemaal niet. Sterker nog, ik heb het op mijn 11e een keer geprobeerd en dat vond ik zo verschrikkelijk dat ik voor bijna 5 jaar niet meer teruggekomen ben. Die keer sloeg ik om en daarna hoefde ik niks meer met dat hele roeien te maken te hebben. Later, op mijn 15e, ben ik opnieuw meegegaan met mijn beste vriendin. Toen ben ik ook omgeslagen (heel vaak zelfs!) maar dit keer bleef ik toch roeien. Gelukkig maar, want 3 jaar later heeft het me heel veel gebracht!

De afgelopen maanden heeft het roeien natuurlijk ook stilgelegen maar het einde is in zicht. Waar kijk jij het meeste naar uit als je straks weer voor een wedstrijd in de boot mag stappen?
Het gaafste en tegelijkertijd het spannendste aan wedstrijden in de boot vind ik het moment van de start. Wanneer het startschot klinkt, gaat er zo’n adrenalinekick door je heen. Op dat moment moet je laten zien waar je al die trainingen zo hard voor hebt gewerkt. Bij gebrek aan wedstrijden krijg je die adrenalinekick ook even niet. Gelukkig gaat het U23 EK (hoogstwaarschijnlijk) door begin september, dus dan mag ik dat weer beleven!

Kunnen wij begrijpen! Op de website van TE kunnen we lezen dat jij aan Anderson MacGyver bent gekoppeld. Kan je ons meer vertellen over de relatie die jij met hen hebt en wat jullie allemaal samen doen?
Anderson MacGyver is een onwijs gaaf bedrijf dat heel hard werkt aan internationale uitbreiding, net zoals ik ook steeds meer wil bereiken op internationaal niveau. Dat, én de onwijs aardige en sportieve medewerkers, schept een band. Vooral op dat sportieve vlak vinden we veel manieren om up-to-date te blijven van elkaar. Zo heb ik tijdens de intelligente lockdown een korte ochtend work-out gegeven via Zoom en volgen we elkaar op Strava.

Cool! Naast atlete ben jij ook op maatschappelijk vlak erg actief en studeer jij Biofarmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit in Leiden. Hoe combineer jij een dergelijke studie met jouw topsport?
Biofarmaceutische wetenschappen is een hele leuke, maar ook een hele drukke studie. Ik sta vaak in het LAB en heb daarnaast ook veel contacturen. Dat is af en toe wel wat schipperen in combinatie met mijn trainingen. In de winter plande ik deze vaak om mijn studie heen. Dat leidde tot hele vroege ochtend- en late avondtrainingen. In de winter is dat nog te doen, maar toen het echte wedstrijdseizoen begon moest ik wat vaker gebruik maken van de topsportstatus die ik op de Universiteit Leiden (gelukkig) heb.

Goed geregeld. Inmiddels ben je alweer bijna een jaar aangesloten bij TE. Hoe bevalt dat en wat was voor jou de reden om je bij TE aan te sluiten?
Afgelopen jaar heb ik de overstap gemaakt van de junioren naar de onder 23 categorie. Ik ben nu bij Njord in Leiden heel hard aan het trainen om het niveauverschil met de senioren te dichten. Daar moet je heel hard voor trainen, maar ook veel andere dingen zijn van belang. TE biedt de hulp van onder andere een diëtiste en een sportpsycholoog aan en dat is super fijn.

Leuk om te horen! En als je nou terug kijkt op het afgelopen jaar. Wat is dan hetgeen waar TE jou het beste bij heeft geholpen?
Zoals ik al eerder zei, vond ik de hulp van de diëtiste heel fijn. Je kan namelijk alleen optimaal presteren als je voeding geheel on-point is. Ook de gesprekken met mijn persoonlijke coach Lisa Westerhof vond ik super. Zij heeft zoveel ervaring met topsport en het is gewoon heel fijn om met zo iemand te praten over iets waar je mee zit of iets wat juist heel goed gaat. Het is zeker niet allemaal gericht op sport. Zo konden we een aantal Webinars volgen tijdens de intelligente lockdown. Ik vond het super leuk om wat meer te leren over niet zo voor de hand liggende onderwerpen.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook… 
Ik zou TE zeker aanraden! Het biedt je diensten waar je anders misschien geen gebruik van zou maken, maar die wel heel erg fijn zijn! Zoals bijvoorbeeld de hulp van een sportpsycholoog is de aanloop naar een hele grote wedstrijd. Zoiets kan precies het laatste zetje zijn om op hoger niveau te komen, sportief maar ook maatschappelijk.

Lees onze andere blogs:

Samenwerking met Influencers of Sports

Samenwerking met Influencers of Sports

  TE GAAT SAMENWERKEN MET INFLUENCERS OF SPORTS TalentEmpowerment (TE) werkt vanaf heden samen met influencerbureau Influencers of Sports, gespecialiseerd in sociale media samenwerkingen voor meer dan 800 topsporters in Nederland. Beide organisaties hebben de...

TExperience: Maxime Kerstholt

TExperience: Maxime Kerstholt

 TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

Marco Hoogerland (virtueel) over presteren in Corona-tijd

  Net wat langer in bed blijven liggen. Niet in de file hoeven te staan elke ochtend. Efficiënter je meetings -die toch allemaal digitaal zijn- achter elkaar kunnen plannen. Thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee. Maar de hele dag vanuit een home-office...

Clinic Hockey Xperience

Clinic Hockey Xperience

  Op zaterdag 10 oktober organiseerde Hockey Xperience op de Goorse MHC een hockeyclinic voor een kleine 80 kinderen. Pien Sanders, 22 jaar en speelster van HC Den Bosch en het Nederlands Team verzorgde de clinic samen met haar teamgenoot Frédérique Matla. Beide...

Ciphix Kwartaaldag

Ciphix Kwartaaldag

  Op vrijdag 4 september organiseerde TE & Ciphix de eerste Ciphix Kwartaaldag. Na een lange periode van thuiswerken en Zoom-meetings, was deze dag weer de eerste keer dat alle Ciphix-collega’s bij elkaar konden komen. En dat voelde heel erg goed. Deze dag...

Samenwerking Ciphix x TE

Samenwerking Ciphix x TE

  In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als...

TExperience: Sanne Koolen

TExperience: Sanne Koolen

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!