TExperience: Jackie Lionahr

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.
 
Oké Jackie, iedereen kan natuurlijk lezen dat jij een trampoline springt en dat je dat erg goed af gaat. Maar wat moeten mensen nou echt over jou weten?
Mensen moeten weten over mij dat ik niet snel opgeef, ik een echte doorzetter ben, een perfectionist en een strijder.

 

Trampolinespringen is niet een doorsnee sport. Kan je ons vertellen hoe je bij trampolinespringen bent gekomen?
Ik ben bij trampolinespringen terecht gekomen via een boekje die we in onze gemeente via de post binnenkregen. Het was een boekje waarin stond welke sporten je allemaal in Zoetermeer kon beoefenen. Ik vond eigenlijk niks leuk totdat ik op de laatste bladzijde keek, waar trampolinespringen op stond. Toen ben ik een proefles gaan volgen en was ik meteen verliefd. Ik ging steeds vaker in de week trainen, en steeg naar een hoger niveau tot waar ik nu ben.

Leuk! Nu hebben wij gehoord dat jij een Olympische ambitie voor Tokyo hebt. Echter ben je geblesseerd geraakt. Kan je ons daar wat over vertellen en wat daar de gevolgen van zijn?
Ja zoals elke topsporter was mijn ambitie Tokyo 2020 maar die valt in duigen vanwege een gescheurde kruisband en meniscus die ik opliep een week voordat ik aan mijn eerste senioren WK zou deelnemen. Nu is heel mijn aankomende jaar in 2020 een beetje voorbij. Ik word op 2 januari geopereerd en zal dan een herstel hebben van minimaal 9 maanden tot een jaar. Het volledig herstel is na 2 jaar. Hierna hoop ik dat ik zodanig terug kan komen op het niveau waar ik zat voor de blessure, en anders word het lastig en moet ik misschien wel beslissen ermee te stoppen, waar ik niet vanuit ga.

Als echte topsporter doe jij er natuurlijk alles aan om terug te komen. Hoe ziet jouw revalidatie eruit en wat zijn je lange termijn doelstellingen?
Mijn revalidatie zal heel veel trainen zijn bij de fysio, wat ik eigenlijk nooit leuk heb gevonden omdat het allemaal zo traag en stap voor stap gaat. Ik ben gewoon iemand die snel weer terug op niveau wilt komen, en niet echt geduld heeft voor een stap voor stap proces. Mijn doelstellingen zijn zorgen dat ik weer fit word en de rest volgt vanzelf.

Oké, en hoe kan TE jou daarbij helpen?
Dat is een goede vraag en hier weet ik nu nog niet zo goed antwoord te geven omdat ik nog niet weet hoe het zal gaan verlopen. Ik ben nog niet geopereerd en weet ook niet hoe zwaar het zal zijn. Ik heb wel via TE een prestatiecoach waar ik mee in gesprek ga om alles mentaal in orde te krijgen. Voor mij is dat nu al goed genoeg om mij op te focussen, en het fysieke deel zal ik samen met de fysio doen.

Als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? 
Ik zou TE aanraden aan andere sporters omdat ze beschikken over alle hulp waar je als sporter naar verlangd om verder te komen, en als er iets bij hun iets nog niet is waar jij behoefte aan hebt, zullen ze ook kijken of het mogelijk is het voor je te kunnen regelen. Tot nu toe heb ik zelf nooit te maken gehad met een bedrijf die je op verschillende vlakken op hun manier helpt om je topsport naar een next level te brengen.

Lees onze andere blogs:

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

  Ex-topsporters zetten zichzelf in voor de volgende generatie talenten   Als topsporter ben je nooit klaar met trainen en kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe technieken die je kunt leren, vaardigheden die je kunt verbeteren en...

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

  Van 23 juli tot en met 4 augustus 2020. In die periode zouden de Olympische Spelen in Tokio plaatsvinden. In aanloop naar deze Olympische Spelen organiseerde TE  in samenwerking met Peter Heerschop en Viggo Waas een theatertour over “De Weg naar de Spelen”...

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is de basis onder elke prestatie. En dat geldt zowel binnen de sport als binnen het bedrijfsleven. Voor de sporters van TE is het daarom extra belangrijk dat zij goed op hun slaap letten. “In bed win je immers de Tour de France” zoals Joop...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!