TExperience: Hester van der Veld

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.

Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Hester, op internet lezen mensen dat je hockeyt bij HDM en dat je bijna klaar bent je studie… Welke dingen moeten mensen nou echt weten over Hester van der Veld?
“Naast dat ik hockey bij hdm en studeer in Den Haag, woon ik daar ook met 3 vriendinnen. Naast het hockeyen vind ik het erg leuk om met kinderen te werken. Zo heb ik al heel wat jaartjes training gegeven, maar heb ik ook stages gelopen bij onder andere de Krajicek Foundation, wat ik erg leuk vond.”

In 2024 zijn de Olympische Spelen in Parijs. Waar wil jij dan op sportief en maatschappelijk vlak staan?
“Mijn doel is natuurlijk om er in Parijs bij te zijn en daar te vlammen. Daarnaast hoop ik dan een eind op weg te zijn met mijn bachelor pedagogische wetenschappen. Verder wil ik zelf al betrokken zijn bij wat projecten die kinderen in achterstandswijken helpen. Misschien loop ik dan ook stage bij jeugdzorg of Warchild, dat lijkt mij erg gaaf.”

Enneh… over jaar dan? Na de Olympische Spelen in Tokyo.
“Over een jaar heb ik de HALO (Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding) sowieso afgerond en ben ik begonnen met mijn nieuwe studie, pedagogische wetenschappen, waarschijnlijk in Amsterdam. Op sportief gebied ben ik mezelf nog steeds veel aan het ontwikkelen. Zo zijn er nog genoeg vlakken waarop ik mezelf kan/wil verbeteren binnen het hockey.”

Allright, TE wil je graag bij deze doelstellingen helpen. Hoe ziet dat er voor jou uit?
“Momenteel ben ik bezig met dominanter worden bij mijn team. Dit wil zeggen dat ik vaker ballen moet opeisen, mensen aanspreken als dat nodig is etc. Via TE ben ik in contact gekomen met de Talentenacademie die mij goed helpen met al deze hulpvragen. Op maatschappelijk gebied zijn we nu aan het kijken hoe TE mij misschien kan helpen met het verwezenlijken van mijn doelen.”

En? Wat levert dit je op?
“Doordat ik hier over praat, ben ik bewuster met mijn gedrag bezig in het veld, maar ook buiten het veld. Uiteindelijk spelen deze zaken niet alleen op sportief gebied, maar ook op maatschappelijk vlak. Door deze gesprekken kom ik ook op maatschappelijk vlak meer voor mezelf op en kan ik beter vertellen wat ik wil.”

Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of waarom juist niet.
“TE heeft mij erg geholpen. Zo ben ik zoals ik eerder al aangaf in contact gekomen met Talentcentraal via TE. Daarnaast heeft TE ook mijn sponsor Adidas geregeld, waar ik heel erg blij mee ben. Het is fijn dat zij alle randvoorwaarden voor mij willen regelen waardoor ik me lekker kan focussen op het hockeyen.”

Lees onze andere blogs:

TExperience: Melissa van Oudenaarden

TExperience: Melissa van Oudenaarden

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Het verhaal van de sport vertellen met fotografie

Het verhaal van de sport vertellen met fotografie

  TE helpt topsporters en organisaties om waardevolle en duurzame samenwerkingen te creëren. Zo kunnen organisaties van een groot aanbod aan sprekers, trainers, coaches en verschillende sportlocaties gebruik maken. Maar daarnaast heeft TE ook een samenwerking met...

TExperience: Lisa Bruijnincx

TExperience: Lisa Bruijnincx

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.    Ja, dat klinkt...

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

  Ex-topsporters zetten zichzelf in voor de volgende generatie talenten   Als topsporter ben je nooit klaar met trainen en kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe technieken die je kunt leren, vaardigheden die je kunt verbeteren en...

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

  Van 23 juli tot en met 4 augustus 2020. In die periode zouden de Olympische Spelen in Tokio plaatsvinden. In aanloop naar deze Olympische Spelen organiseerde TE  in samenwerking met Peter Heerschop en Viggo Waas een theatertour over “De Weg naar de Spelen”...

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!