Endoshima alvast verkennen, lucky us!

Zeilen is een sport waarbij je afhankelijk bent van veel verschillende factoren. Denk aan de sterkte van de wind, winddraaiingen, golven en de locatie van de wedstrijdbaan. Hierdoor is iedere race anders, maar is vooral ook elke wedstrijdlocatie anders. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een wedstrijd wil je daarom het liefst al veel tijd op die locatie te hebben getraind. Zodat jij net iets harder gaat met dat type golven of dat je het patroon van de wind net iets eerder herkent als je tegenstander.

“Voor ons, Annemiek en ik, en onze trainingspartners Odile en Marieke, betekent dat 4 weken naar Enoshima, Japan (lucky us), waar in 2020 de Olympische Spelen worden gezeild. En wat blijkt, zeilen kan hier heel uitdagend zijn en erg wisselend. Soms hele grote golven, soms chop, harde wind, geen wind, veel regen. Eigenlijk is de locatie in Japan een beetje zoals Scheveningen, onze thuisbasis, maar dan met 10 graden warmer water.”

 

“Naast trainen hebben we ook 2 wedstrijden meegedaan. Een wereldbekerwedstrijd en de Enoshima Olympic week. Tijdens de wedstrijden misten we een beetje scherpte. We eindigden uiteindelijk als 7eop de Worldcup en als 4etijdens de Olympic week. Ook al stond het kamp vooral in het teken van leren, als topsporter wil je altijd winnen. Extra motivatie voor ons om deze winter weer hard te gaan werken om nog beter te worden.”

“Ondanks dat een geslaagde trip! Heel veel geleerd over de zeilomstandigheden, over de Japanse cultuur (wat een lieve mensen), en over de punten die we nog kunnen verbeteren.”

“Voorlopig betekent dit het einde van ons wedstrijdseizoen. Een seizoen waar we trots op zijn. Na in maart weer samen in de boot gestapt te zijn veel progressie gemaakt met als hoogtepunt de wereldtitel. Vanaf november gaan we weer hard aan de bak voor het nieuwe seizoen, maar nu eerst tijd voor rust, nieuwe doelen en de studieboeken in.”

Het volgende trainingskamp voor Annette staat gepland in november. Zij zal dan twee weken naar Spanje afreizen om daar de volgende stap te zetten in hun voorbereiding op de Olympische kwalificatietoernooien volgend jaar.

Lees onze andere blogs:

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

Ook ex-topsporters zijn nooit klaar met trainen

  Ex-topsporters zetten zichzelf in voor de volgende generatie talenten   Als topsporter ben je nooit klaar met trainen en kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe technieken die je kunt leren, vaardigheden die je kunt verbeteren en...

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

Verplaatsing theatervoorstellingen DWNDS

  Van 23 juli tot en met 4 augustus 2020. In die periode zouden de Olympische Spelen in Tokio plaatsvinden. In aanloop naar deze Olympische Spelen organiseerde TE  in samenwerking met Peter Heerschop en Viggo Waas een theatertour over “De Weg naar de Spelen”...

TExperience: Josine Koning

TExperience: Josine Koning

  TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.   Ja, dat klinkt...

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Nieuw in de TE Academy: Slaapexpert Mark Schadenberg

Een goede nachtrust is de basis onder elke prestatie. En dat geldt zowel binnen de sport als binnen het bedrijfsleven. Voor de sporters van TE is het daarom extra belangrijk dat zij goed op hun slaap letten. “In bed win je immers de Tour de France” zoals Joop...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!