Management Drives

Supporter van Josine Koning, Famke Richardson en
David van Nunen

Voor de talenten van TalentEmpowerment is een persoonlijk Supporter onmisbaar. Zij staan als bedrijf achter de sporter en leggen samen de Road to Tokyo af. Hoe de Road to Tokyo van Management Drives eruit ziet is hieronder te vinden.

Over Management Drives

De software van Management Drives meet en maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert. Zij bieden daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken. MD gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. MD heeft een sterke band met topsport; MD is ook het vertrekpunt in het programma van TalentEmpowerment.

Contactpersoon:

 • Naam: Tim van der Meer (Marketing Manager)
 • Kantoor: Zeist
 • Favoriete sport: Waterpolo
 • Mooiste sportmoment: Nederlands Kampioen Waterpolo met ZVL

Over Josine Koning

Josine is 23 jaar, studeert Rechten in Utrecht en woont in dezelfde stad. Josine hockeyt al sinds jonge leeftijd bij HC Den Bosch. Josine maakte op 21 jarige leeftijd haar debuut voor het Nederlands Team en werd daarmee al Europees Kampioen (2017) en Wereld Kampioen (2018). Josine: “De MD Methodiek maakt gedrag inzichtelijk; ik gebruik deze methodiek ook in presentaties voor bedrijven”

En verder..

 • Geboortedatum: 2 September, 1995
 • Woont in: Utrecht
 • Mooiste sportmoment: Wereldkampioen worden in Londen, na twee gekeerde strafballen in de halve finale
 • Ultieme doel: Het bereiken van de Olympische Spelen in Tokyo2020

Over Famke Richardson

Famke is 21 jaar, woont in Utrecht en is die onvermoeibare verdedigster die je als aanvaller liever niet tegenkomt. Ze werd in de zomer van 2017 Europees Kampioen met Oranje U21 en sloot daarna aan bij het “grote” Oranje, waar ze ook al haar debuut maakte. Famke studeert daarnaast psychologie in Utrecht. “MD is een gaaf bedrijf, en ik ben trots dat zij als Supporter achter mij staan. En met mijn studieachtergrond is er natuurlijk een hele mooie match.”

En verder..

 • Geboortedatum: 5 Januari, 1997
 • Woont in: Utrecht
 • Ultieme sportmoment: De selectie voor en het debuut in het Nederlands Team in 2018
 • Ultieme doel: Het bereiken van de Olympische Spelen in Tokyo2020

Over David van Nunen

David is 24 jaar en schermt al sinds jonge leeftijd. Schermen is internationaal een grote sport, maar in Nederland nog niet. Daarom is David erg blij met MD achter hem: “Dankzij MD kan ik het programma van Talent-Empowerment volgen, en zo begeleiding en coaching krijgen waar ik anders geen toegang toe zou hebben”. David werd in 2018 onder andere tweede op het NK en heeft als enige doel om in 2020 op de Olympische Spelen te staan.

En verder..

 • Geboortedatum: 17 Juli, 1995
 • Woont in: Delft
 • Mooiste sportmoment: 7e worden met het Nationaal Team op de Universiade in Tapei (2017)
 • Ultieme doel: Het bereiken van de Olympische Spelen in Tokyo2020

Samenwerking

Drijfveren Analyse voor sporters & coaches

Alle topsporters en coaches van TalentEmpowerment doen een Drijfveren Analyse van MD, en maken daarmee hun persoonlijke drijfveren inzichtelijk. De MD methodiek biedt een gemeenschappelijke taal en verbetert daardoor de samenwerking tussen de coach en de sporters. De coaches volgen daarnaast een workshop waarin (het gebruik van) de methodiek verder wordt uitgelegd.

Presentatieformat Josine x MD


Samen met MD ontwikkelt Josine een uniek format waarin haar ervaringen vanuit de topsport en haar inzichten vanuit de Drijfveren Analyse naar voren komen. Op deze manier worden de parallellen tussen topsport en de business op een inspirerende manier op de deelnemers van de workshop overgebracht.

Inspirerende voorbeelden vanuit de sport

MD gebruikt de sportieve prestaties van Josine, Famke en David om de drijfveren van de sporters op een beeldende manier inzichtelijk te maken. Deze content wordt gebruikt voor de website en de social kanalen van MD.

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!