FLOW

“Wij zitten in een FLOW” is iets wat je zowel op het sportveld als op de werkvloer hoort. Maar wat is FLOW? En wat bepaalt FLOW? TE biedt organisaties, teams en individuen een volledig wetenschappelijk gefundeerde benadering om de kans te optimaliseren dat teams in een FLOW komen. FLOW leidt potentieel tot een verhoging van de prestaties van 14% en een verkleining van de leegloop tot 21%. Wij helpen jouw organisatie om de FLOW te komen. Hoe? Lees dan verder.

Het Flow-Model
Onderzoeker Cees van der Zwan (in 2016 gepromoveerd aan de VU, Amsterdam) onderzocht 4 jaar lang ruim 200 teams in het bedrijfsleven. Zijn conclusie: Teamenergie plus prestaties leidden tot FLOW. Door als organisaties te sturen op teamenergie wordt de kans significant vergroot om in de FLOW te komen en worden de belangrijkste KPI’s (zoals klanttevredenheid, performance of leegloop) significant verbeterd. Het FLOW-Model bestaat uit 5 componenten: Bovenstroom (processen, rollen), onderstroom (cultuur, waarden), prestatiedruk, Coaching & Leiderschap en Team & Individuele groei. Al deze componenten leidden gezamenlijk tot teamenergie. Individuele energie biedt hierin een drempelwaarde: als er teveel individuen in een team niet fit zijn, dan is het bereiken van FLOW niet mogelijk. In de sport werkt het net zo eenvoudig: met een geblesseerde speler ga je de wedstrijd niet winnen. Door middel van Energiemetingen kunnen wij de energie in jouw organisatie meetbaar maken om zo gefundeerd te bepalen welke aanpak er nodig is om jouw team(s) tot een prestatieverbetering te laten komen. De Energiemetingen zijn hiermee in feite een doorsnede van het energieniveau in jouw organisatie. Hieronder vind je de mogelijke manieren hoe wij dit voor jouw organisatie kunnen doen.

De Resultaten
Sturen op Teamenergie binnen jouw organisatie leidt tot een significante prestatieverbetering op de KPI’s die voor jouw organisatie belangrijk zijn, zoals klanttevredenheid, performance of leegloop. Deze resultaten zijn  gebaseerd op het onderzoek dat onder ruim 200 teams in zowel de publieke als private sector zijn uitgevoerd. Trajecten duren in de basis minimaal 12 maanden, met een Energiemeting aan het begin en aan het einde van het traject. Gedurende deze 12 maanden worden er verschillen interventies toegepast om het energieniveau in jouw team te verhogen. Na deze periode worden de resultaten uit de Energiemetingen en vanuit de business geëvalueerd.

Wij bieden jou

Topsport als inspiratiebron

Topsport biedt een inspiratiebron voor het traject waarin jouw team of organisatie zit. Met aansprekende voorbeelden van het FLOW-Model in de topsport, op zowel individueel- als teamniveau, kunnen wij jouw interne programma inspirerender, leuker en daarmee impactvoller maken. We bepalen gezamenlijk hoe en op welke manier de topsport deze rol kan invullen. En dit op zo’n manier dat dit voor iedereen binnen het traject een positieve bijdrage levert.

Invulling van vitaliteitsprogramma’s

Individuele energie -of vitaliteit- van alle teamleden is een essentiële voorwaarde voor het bereiken van een optimale teamenergie. Wij helpen jouw organisatie om trajecten- en programma’s te ontwerpen om aan deze randvoorwaarde te voldoen. Deze programma’s kunnen bijvoorbeeld bestaan uit trainingssessies, kennissessies, sportactiviteiten en coaching.

U

Meten van Teamenergie

Door middel van wetenschappelijk gefundeerde vragenlijsten kunnen wij de energie in jouw organisatie inzichtelijk maken. Door verschillende metingen op verschillende momenten in het programma op te nemen kunnen we de impact en de resultaten van het ontworpen programma inzichtelijk maken en waar nodig verder bijsturen.

p

Organisatieadvies

De organisatiestructuur, teamgroottes en rolverdeling spelen een belangrijke rol in de energie van jouw teams. Wij helpen jou om jouw organisatie op de meest gestroomlijnde manier te organiseren en ondersteunen in belangrijke, strategische keuzes voor deze structuren.

Coaching

Individuele- en teamgroei zijn een voorwaarde voor FLOW. Wij helpen, begeleiden en coachen individuen en teams om deze groei te realiseren.

Trainingen & Workshops

Om de kennis en kunde binnen jouw organisatie snel op niveau te brengen organiseren wij trainingen en workshops op alle thema’s die FLOW bepalen. Hierin werken wij samen met trainers en coaches van binnen en buiten de sport.

Cases

Ciphix Kwartaaldag

  Op vrijdag 4 september organiseerde TE & Ciphix de eerste Ciphix Kwartaaldag. Na een lange periode van thuiswerken en Zoom-meetings, was deze dag weer de eerste keer dat alle Ciphix-collega’s bij elkaar konden komen. En dat voelde heel erg goed. Deze dag...

Samenwerking Ciphix x TE

  In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als...

Sales Challenge Internationale Meubel Groep

  Verkopen is topsport. Als verkoper moet je keihard leren, oefenen en trainen om de beste te worden. Verkopers moeten omgaan met tegenslagen, zoals afhakende klanten of tegenvallende resultaten. Je moet samenwerken met je team om de hoogst haalbare presentatie...

Topsport & Lean Consultancy Group

  Lean Consultancy Group (LCG) en TalentEmpowerment (TE) zien dat topsport een nadrukkelijke rol kan spelen binnen het bedrijfsleven en vice versa. Daarom zijn LCG en TE een samenwerking begonnen om te onderzoeken hoe topsport binnen en buiten de organisatie van...

Sales Incentive Programma HP

  HP Nederland is een op sales gedreven organisatie die de afgelopen jaren een mooie groei heeft doorgemaakt. Om boven jezelf uit te stijgen, moet je ambitieuze doelen stellen. Daarom heeft TE samen met HP een Sales-Incentive Programma ontwikkeld, gekoppeld aan...

Meld je aan en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!

Supporter van Talent

Schrijf je in en wordt onderdeel van de Road2Tokyo!